Het verhaal

Het verhaal van de 2seconds tent

Het is eigenlijk begonnen na de opmerking van een testgebruiker tijdens een observatiesessie in de bergen. Op de vraag: "Vertel eens, waar droomt u van als u gaat kamperen", antwoordde een van de deelnemers: "ik droom van een tent die ik in de lucht kan gooien en die zich vervolgens helemaal uit zichzelf opzet!". Deze opmerking maakte het gezelschap aan het lachen, maar in het hoofd van Quechua productmanager Tenten Jean-Fran├žois Ratel bleef het beeld hangen.

De eerste prototypes:

Het idee werd in 2003 gelanceerd. De pop-up-tenten met een enkel dak boden in de tijd een bepaald gebruiksgemak, maar voor de liefhebbers van trektochten bleven deze tenten van een matige kwaliteit.

Jean-fran├žois en zijn team besloten van dit principe uit te gaan en stortten zich op de ontwikkeling van een nieuwe tent. In april 2004, na 6 maanden aan de tent gewerkt te hebben, was er een eerste prototype pop-up-tent beschikbaar met een dubbel dak en een apart slaapgedeelte.

Direct succesvol

Doordat onze testpersonen bij elke ontwikkelingsstap
hun mening gaven, voldeed de tent uiteindelijk volledig aan de verwachtingen van de gebruiker!


Het succes van de 2seconds neemt direct een hoge vlucht! Vanwege het grote gebruiksgemak is de 2seconds direct in trek bij de kampeerliefhebbers.